VÍNA Z MORAVY A ČECH

Jedno slunce svítí na naše vinice, a přece na nich vznikají vína nekonečné rozmanitosti, která vynikají originální ovocnou chutí a kořenitostí, bohatým spektrem aromatických látek a harmonickou plnou chutí. Víno se v České republice vyrábí ve dvou vinařských oblastech: vinařské oblasti Morava (96% vinic) a vinařské oblasti Čechy (4% vinic). Moravská a česká vína jsou vyhledávána znalci vín kvůli své originalitě a typické ovocitosti a kořenitosti z vyzrálých, ale nepřezrálých hroznů. Vína se značkou Vína z Moravy a Vína z Čech Vám přináší ověřenou kvalitu s garancí původu v našich vinařských oblastech. Klikněte na "více" pro zobrazení dalších informací o značce Vína z Moravy, vína z Čech.


Značku "Vína z Moravy" a "Vína z Čech" být užívána pouze na láhvových vínech, která byla schválena komisí expertů Státní zemědělské a potravinářské inspekce jako jakostní víno nebo jakostní víno s přívlaskem (více o kategoriích vín dle našeho vinařského zákona). U těchto vín je velmi přísně sledován původ hroznů a komise expertů také musí schválit senzorickou kvalitu vína před tím, než je uvedeno na trh.


Vína na Moravě mají svoji tradici již od dob Římanů ve 3. století n.l. a v Evropě byla spolu s víny z Čech známá a oblíbená již od středověku. Za posledních deset let prošla vína z Moravy a Čech velkým kvalitativním vývojem a dnes patří k nejlepším vínům střední Evropy. Moravská a česká vína jsou charakteristická svým zajímavým spektrem vůní, bohatými extraktivními látkami a harmonickým spojením plné chuti se svěžími kyselinami bílých vín. V poslední době se prosazují také vína červená, která jsou díky modernímu technologickému zpracování plná a výrazná, přitom ale hebká a sametová a vynikají příjemnou ovocitou vůní.